You are here
Home > Novosti > Objavljena brošura #SurfajSigurnije na društvenim mrežama

Objavljena brošura #SurfajSigurnije na društvenim mrežama

Društvene mreže su neodvojivi dio današnjeg interneta i putem njih se odvijaju novi oblici privatne i poslovne komunikacije. S jedne strane pojednostavljuju i ubrzavaju komunikaciju, no s druge strane omogućavaju lakši pristup zlonamjernim korisnicima do potencijalnih žrtava raznih prijevara, krađa identiteta i ucjena.

 

Globalno gledajući, društvene mreže u 2018. godini koristi 98% internetskih korisnika. Dnevno se u prosjeku provede više od 2 sata na društvenim mrežama kroz dopisivanje i razmjenu informacija. Društvene mreže koriste se i za praćenje novih proizvoda i trendova te ih gotovo polovica svih korisnika koristi upravo u tu svrhu. Međutim, ne koriste svi samo jednu društvenu mrežu već imaju više korisničkih računa na više društvenih mreža. Podaci pokazuju kako korisnici interneta u prosjeku imaju 8,5 različitih korisničkih računa za više različitih društvenih mreža, ali trendovi pokazuju smanjenje tog broja kod mlađih generacija.

 

Upravo iz ovog razloga odlučili smo izraditi brošuru “#SurfajSigurnije na društvenim mrežama” te korisnicima olakšati snalaženje u postavkama sigurnosti i privatnosti. Uz općenite sigurnosne savjete, brošura donosi i konkretne upute za podešavanja sigurnosnih postavki najpopularnijih društvenih mreža.

 

Namijenjena je svim korisnicima društvenih mreža bez obzira na dob ili prethodno tehničko znanje.

 

Brošuru možete preuzeti ovdje.

Top
More in Novosti
PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #53

6. travnja 2019. godine   Općina Genesee u Michiganu oporavlja se od napada ransomwareom Općina Genesee u Michiganu pogođena je...

Close