You are here
Home > Novosti > CERT.hr Preporuke – prelazak na novu uslugu

CERT.hr Preporuke – prelazak na novu uslugu

Obavještavamo Vas da 15. siječnja 2021. godine gasimo postojeću uslugu slanja preporuka koju ste do sada koristili, a kojoj ste pristupali putem poveznice https://www.cert.hr/preporuke/ ili ste bili preplaćeni na poruke e-pošte.

Međutim, kako bismo svojim korisnicima nastavili pružati uslugu slanja informacija o računalno-sigurnosnim ranjivostima, Nacionalni CERT je razvio uslugu CERT Epsilon https://epsilon.cert.hr/ koja se temelji na CVE (Common Vulnerabilities and Exposures) https://cve.mitre.org/cve/ servisu. Radi se o repozitoriju definicija javno objavljenih računalno-sigurnosnih ranjivosti. CVE obavijest sastoji se od identifikacijskog broja, opisa i najmanje jedne javne reference.

Usluzi CERT Epsilon pristupa se putem web sučelja. Namijenjena je svim korisnicima, posebno onima koji rade u području kibernetičke sigurnosti. Na jednom mjestu nudi sažete informacije o poznatim ranjivostima proizvođača i proizvoda, a koristeći pretplatu korisnici dobivaju obavijesti prema predefiniranim kriterijima na svoju adresu elektroničke pošte. Usluga se temelji na javnoj usluzi CIRCL-a (Computer Incident Response Center Luxembourg).

Korisnicima omogućava pretraživanje javno poznatih podataka o računalno-sigurnosnim ranjivostima softvera i hardvera.

Više o usluzi na https://epsilon.cert.hr/terms-of-use

Nadamo se da ćete prepoznati vrijednost ove usluge i što prije se pretplatiti za primanje pravovremenih informacija o mogućim ranjivostima vaših uređaja, programa i aplikacija.

Vaša povratna informacija o funkcionalnosti, korisnosti i mogućim greškama je uvijek dobrodošla te vas molimo da vaše savjete, komentare ili pritužbe pošaljete porukom e-pošte na adresu cnre@tectrh.r .

Top
More in Novosti
Otkrivena OpenSSL ranjivost

CERT-ovi i ostale agencije za kibernetičku sigurnost diljem svijeta upozoravaju na ranjivost koja obuhvaća OpenSSL paket, a posebno se ističe...

Close