You are here
Home > Novosti > Kompromitirani su podaci 2.6 milijuna korisnika Duolingo aplikacije

Kompromitirani su podaci 2.6 milijuna korisnika Duolingo aplikacije

Duolingo, aplikacija s više od 74 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika, jedna je od najpopularnijih aplikacija za učenje stranih jezika.

Bleepingcomputer piše kako su podaci 2.6 milijuna korisnika ove aplikacije ponuđeni na podaju putem hakerskog foruma. Među podacima se nalaze javno dostupne informacije kao što su korisnička imena, ali i skrivene informacije poput email adresa i dr.

Zbog ranjivosti aplikacije, napadači su mogli provjeravati jesu li pojedine email adrese povezane s korisnicima Duolinga, a za provjeru su mogli koristiti popise email adresa koje su bile dio prijašnjih kompromitacija. Pomoću provjere email adresa, napadači su sastavili bazu podataka koja sadrži javne i skrivene podatke korisnika Duolingo aplikacije.

Prodaja podataka Duolingo korisnika | Izvor: BleepingComputer

Problem ovakve kompromitacije je što može biti osnova za naprednu phishing kampanju.

Ako ste korisnik Duolingo aplikacije, budite na oprezu prilikom otvaranja mailova koji se odnose na ovu aplikaciju. Napadači mogu iskoristiti prikupljene podatke kako bi kreirali uvjerljivu phishing poruku i prevarili Vas.

Obratite pažnju na poruke koje Vas traže:

  • Otvaranje sumnjive poveznice
  • Unos osobnih podataka
  • Hitnu promjenu lozinke
  • Uplatu novčanih sredstava
  • Preuzimanje sumnjivih privitaka

Proučite našu infografiku: Prepoznaj phishing

Top
More in Novosti
10 savjeta za uspješan odgovor na kibernetički incident

Svaka organizacija može postati žrtva kibernetičkog napada te za takvu situaciju treba imati plan kako bi odgovor na incident bio...

Close