You are here
Home > Novosti > Nova ranjivost Google Chrome preglednika. Zakrpa je dostupna

Nova ranjivost Google Chrome preglednika. Zakrpa je dostupna

Google je izdao zakrpu za novu ranjivost nultog dana (CVE-2023-6345). To je već šesta takva ranjivost ove godine, a zakrpa je dostupna Windows, Linux i Mac korisnicima.

Preporučujemo da odmah ažurirate svoje Chrome preglednike jer ova nadogradnja uklanja čak 7 sigurnosnih ranjivosti.

Integer overflow ranjivost Skia open-source grafičke biblioteke predstavlja opasnost jer njezinim iskorištavanjem udaljeni napadač, koji je kompromitirao rendering proces, pomoću maliciozne datoteke može izbjeći sandbox.

Ranjivost su otkrili stručnjaci iz Google’s Threat Analysis Group (TAG), poznati po otkrivanju ranjivosti koje iskorištavaju državno sponzorirane skupine za špijuniranje važnih osoba poput novinara i političara.

Google je odlučio detalje o ranjivosti držati u tajnosti dok većina sustava ne bude ažurirana kako korisnike ne bi doveli u opasnost.

Upute kako ažurirati svoje Google Chrome preglednik na najnoviju verziju možete pronaći na poveznici: https://www.google.com/chrome/update/

 #SurfajSigurije

Top
More in Novosti
Lažna korisnička podrška želi preuzeti kontrolu nad Vašim Facebook računom

Ako koristite društvene mreže obratite pozornost na ovaj oblik prijevare. Napadači se predstavljaju kao korisnička podrška kako bi ukrali pristupne...

Close