You are here
Home > Novosti > Panel rasprava “Koliko smo podložni manipulaciji?”

Panel rasprava “Koliko smo podložni manipulaciji?”

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET / Nacionalni CERT Vas pozivaju na panel raspravu „Koliko smo podložni manipulaciji?“. U okviru teme bavit ćemo se socijalni inženjeringom i kako je ta tehnika uspješna u manipulaciji ljudi. Zašto tako lako otkrivamo lozinke, brojeve kreditnih kartica, privatne stvari, adrese… Jesu li u pozadini naivnost, povjerenje, poštenje, pristojnost ili slabost na teške životne priče? Koliko su građani svjesni važnosti kibernetičke higijene i postoji li svijest o kibernetičkoj sigurnosti? Koliko su kampanje uspješni medij za podizanje svijesti, ima li promjene u lakovjernosti korisnika interneta u Hrvatskoj i kako prepoznati lažno i prijetvorno ponašanje ili poruku bit će neke od tema panela.

Panel rasprava će biti održana 10.11.2021. od 11 do 13 sati u obliku prijenosa uživo na putem poveznice.

U raspravi će sudjelovati izv. prof. dr. sc. Lucija Vejmelka s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Studijskog centra socijalnog rada, Milan Parat iz Hrvatske udruge banaka, Svan Hlača iz tvrtke Diverto d.o.o., Davor Hrestak iz Ministarstva unutarnjih poslova, Službe za kibernetičku sigurnost i Nataša Glavor, pomoćnica ravnatelja CARNET-a za Nacionalni CERT. Panel će moderirati Alen Delić.

Top
More in Novosti
[UPOZORENJE] Povećan broj napada na poslovni sektor

U posljednjih nekoliko tjedana detektirali smo veći broj BEC prijevara (eng. business e-mail compromise). Radi se o vrsti prijevare kod...

Close