You are here
Home > Novosti > Policija upozorava građane: Lažni e-mailovi kruže mrežom

Policija upozorava građane: Lažni e-mailovi kruže mrežom

Policija: Upozorenje o zlonamjernoj elektroničkoj pošti
 
Danas, 14. lipnja, Policijska uprava krapinsko-zagorska zaprimila je više prijava poduzeća koji su na svoje adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke elektroničke pošte koja je navodno upućena s adrese Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Upozoravamo građane da ne otvaraju elektroničku poštu s adrese krapinsko.zagorska@policija[.]hr, da ne otvaraju privitke i da ih ne preuzimaju na svoje uređaje.

Naime, radi se o zlonamjernoj elektroničkoj pošti, dakle ne radi se o e-mailu Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti možete pronaći na internetskim stranicama policije, Web Heroj i na YouTube kanalu MUP-a.
 
Sadržaj poruke elektroničke pošte:

Mi smo policijska uprava krapinsko-zagorska
Čuli smo za izvrsnost vaše tvrtke. Naše sjedište treba vašu ponudu cijena za naš proračun za 2024. (u prilogu). Ovaj proračun sufinancira Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Pošaljite svoju ponudu prije 18. lipnja 2024. Pronađite privitak i javite nam ako trebate više informacija.

Hvala ti i doviđenja.

Top
More in Novosti
HUB upozorava na aktivne kampanje usmjerene na financijske prijevare i krađu podataka

Zagreb, 11. lipnja 2024. – Hrvatska udruga banaka upozorava na niz aktivnih kampanja kriminalaca koji u posljednje vrijeme ciljaju klijente banaka radi...

Close