You are here
Home > Novosti > Potpisan Memorandum o razumijevanju o suzbijanju kibernetičkog kriminala između SAD-a i Hrvatske

Potpisan Memorandum o razumijevanju o suzbijanju kibernetičkog kriminala između SAD-a i Hrvatske

Republika Hrvatska i Sjedinjene Američke Države potpisale su Memorandum koji će osigurati kvalitetniju suradnju i razmjenu informacija u području transnacionalnog kibernetičkog kriminala.

U okviru Međunarodne konferencije o borbi protiv kibernetičkog kriminala koja se u održala u Šibeniku 22. i 23. svibnja 2023. godine, Ministarstvo pravosuđa i uprave, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država (u ime SAD-a) potpisali su Memorandum o razumijevanju u području suzbijanja kibernetičkog kriminala.

Memorandum će potpisnicima osigurati učinkovitiju i tješnju suradnju u području suzbijanja kibernetičkog kriminala, posebice u transnacionalnim slučajevima.

Panel rasprava s predstavnicima Nacionalnog CERT-a

Memorandum o razumijevanju potpisali su ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica u ime Ministarstva pravosuđa i uprave, glavna država odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek u ime Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i privremena zamjenica otpravnika poslova Amy Davison u ime Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu.

Konferencija je okupila vodeće stručnjake iz državnih odvjetništava, policije, centara za kibernetičku sigurnost i pravosudnih institucija iz Sjedinjenih Američkih Država i zemalja Jugoistočne Europe. Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Nacionalnog CERT-a koji su svojim znanjem i iskustvom doprinijeli samom cilju konferencije.

#SurfajSigurnije

Top
More in Novosti
Apple je izdao zakrpe za tri 0-day ranjivosti

Ranjivosti su pronađene u Safari pregledniku, točnije u njegovom WebKit pogonu (engl. engine). Zakrpane ranjivosti: CVE-2023-32409, CVE-2023-28204 i CVE-2023-32373. BleepingComputer...

Close