You are here
Home > Novosti > Prati GÉANT kampanju podizanja svijesti o kibernetičkoj sigurnosti i “Postani Cyber heroj”!

Prati GÉANT kampanju podizanja svijesti o kibernetičkoj sigurnosti i “Postani Cyber heroj”!

GÉANT CSM23 - logo

CARNET sudjeluje u kreiranju i provedbi programa kampanje GÉANT zajednice koji ove godine sadrži brojne aktivnosti i materijale za istraživačke, akademske i obrazovne organizacije.

Cilj kampanje je da kroz dijeljenje dobrih praksi, iskustva, kvalitetnu raspravu, kreiranje različitih oblika sadržaja (webinari, intervjui, video materijali, infografike, panel rasprave, video tutorijali i dr.) podignemo svijest o kibernetičkoj sigurnosti i time radimo na daljnjem jačanju otpornosti akademskog, obrazovnog i istraživačkog sektora na kibernetičke prijetnje.

Pratite avanture Granny Smith i… upoznajte naše Cyber heroje
Jeste li se ikada zapitali kako hakeri pronalaze svoje žrtve? Znate li kojim trikovima kradu podatke ili novac? Zatim upoznajte Granny Smith, umirovljenicu koja je pronašla novi hobi: kibernetički kriminal.

U svom četverodijelnom vlogu “Cybercrime for newbies” – “Kibernetički kriminal za novajlije” naučit će vas kako je zapravo lako prevariti ljude. Ali bez panike: naši Cyber Heroji prolaze kroz svaku taktiku i daju vam savjete kako nadmudriti hakere. Budući da je lako biti siguran na internetu kada znate na što trebate paziti!

Svaki tjedan ćemo objaviti epizodu avantura Granny Smith, koja se bavi različitim temama:

  1. tjedan: online privatnost, zaštita podataka, digitalni trag
  2. tjedan: phishing, smishing, vishing
  3. tjedan: društveni inženjering, ransomware, sigurnosne kopije
  4. tjedan: prijavljivanje cyber incidenata, razmjena znanja unutar zajednice

Otkrijte GÉANT-ov program webinara i registrirajte se sada
Već treću godinu zaredom, GÉANT kampanja povodom Mjeseca kibernetičke sigurnosti uključuje niz besplatnih webinara.

U raznolikom programu sudjelovat će stručnjaci iz međunarodne akademske, obrazovne i istraživačke zajednice. Bilo da radite kao savjetnik za sigurnost, CISO ili ste odgovorni za programe podizanja svijesti o internoj sigurnosti, sigurni smo da ćete pronaći koristan i relevantan sadržaj!

Pomozite promovirati GÉANT CSM23 kampanju!
Snaga kampanje leži u bliskoj suradnji akademskih i istraživačkih mreža GÉANT zajednice, ali i korisnika njihovih usluga, servisa i programa. Možete podržati “Postani Cyber Hero” širenjem vijesti i programa u svojoj zajednici i okruženju.

Materijali kampanje sastoje se od paketa logotipa, bannera, potpisa e-pošte, generičke animacije i, naravno, animacija ‘Cybercrime for newbies’ i videozapisa Cyber Heroja. Također ćete pronaći neke vizualne materijale za promicanje programa webinara. Svi materijali mogu se koristiti besplatno.

Preuzmite resurse kampanje!

Pratite GÉANT-ove društvene mreže (Mastodon, LinkedIn, Facebook, Instagram, X i YouTube) i dijelite/lajkajte CSM23 objave. Pogledajte stranicu connect.geant.org/cyber-security-month i pretplatite se na CONNECT kako biste bili u tijeku.

Hashtag kampanje je #BecomeACyberHero, a opći CSM hashtag je #CyberSecMonth.

Europski mjesec kibernetičke sigurnosti je inicijativa koju koordiniraju ENISA i Europska komisija za podizanje svijesti o kibernetičkoj sigurnosti u Europi. Informacije o GÉANT-ovoj kampanji uz ostale aktivnosti europskih zemalja vidljive su i na službenoj stranici https://cybersecuritymonth.eu/

#BecomeACyberHero #CSM23 #CyberSecMonth

Top
More in Novosti
APPLE: Izdana je zakrpa za ranjivost Iphone i Ipad uređaja

Apple je izdao žurno ažuriranje za ranjivost nultog dana koja se iskorištava za napad na korisnike iPhone i iPad uređaja....

Close