You are here
Home > Novosti > Pobjednici Hacknite.hr: Upoznajmo Tim ELPROS

Pobjednici Hacknite.hr: Upoznajmo Tim ELPROS

“Kao tim želimo zahvaliti organizatorima na pruženoj prilici za testiranje naših mogućnosti. Bilo je zabavno i izazovno. Drago nam je da smo uspjeli ostvariti ovaj sjajan rezultat. Zahvaljujemo na nagradama koje su nam bile dodatna motivacija.” 

Tim Elpros

 

Upoznajmo najuspješnije srednjoškolce, pobjednike prvog CTF natjecanja Hacknite.hr. Ovim natjecanjem proširuje se svijest o važnosti primjene sigurnosnih mjera te izbjegavanju i ispravljanju mogućih sigurnosnih propusta u programskom kôdu, postavkama ili nekoj drugoj komponenti računalnog sustava.

 

Tim ELPROS – učenici uz mentoricu profesoricu Anicu Leventić dolaze nam iz Elektrotehničke i prometne škole iz Osijeka. Škola je prijavila dva tima (ELPROS i LegOS) na prvo CTF natjecanje za srednjoškolce u Hrvatskoj – Hacknite.hr. Tim LegOS mentorirala je profesorica Danijela Ivanović-Ižaković i osvojili su 17. mjesto.

 

Tko su Neven, Marko, Luka i 2x Josip?

 

 

 

Neven Marić (17) 

“Dolazim iz Josipovca, prigradskog naselja grada Osijeka. Učenik sam Elektrotehničke i prometne škole Osijek. Imam 17 godina i pohađam 3. razred. Kroz cijeli svoj život zanimao sam se za računala odnosno cjelokupnu tehnologiju koja pokreće sav taj svijet te sam došao u ovu školu povodom toga. Programiranje mi je oduvijek bilo interesantno samim time što posjeduje taj dojam kreacije nečega te svako rješenje za bilo koji problem može biti jedinstveno. U slobodno vrijeme se volim provoditi s djevojkom, a volim se baviti i fotografiranjem. Nedavno sam odlučio samostalno učiti svirati klavijaturu, što je dosad bilo dosta izazovnoOd glazbe volim slušati sve i svašta – od Sandu Ciorbe do Mother Mother. Jedne od trenutnih omiljenih grupa su mi Arctic Monkeys i The Neighborhood. Što se tiče profesionalnih interesa, u budućnosti želim raditi u software developmentu. Trenutno dosta vremena provodim usavršavajući svoje vještine u svom omiljenom programskom jeziku, C#, te se nadam da ću s njime daleko dogurati.”  

 

Marko Blašković (16)

“Dolazim iz Osijekate sam učenik Elektrotehničke i prometne škole Osijek. Rođen sam u Osijeku. Imam 16 godina te pohađam 3. razred. Ranije sam se bavio atletikom i volio sam trčanje, no kasnije sam zavirio u svijet računala i tu našao stvari koje me puno više zanimaju. Imao sam svoj YouTube kanal s kojim sam bio vrlo uspješanno programiranje i kodiranje me puno više privuklo. Zato sam se odlučio više fokusirati na to, iako je ponekad nemam vremena i energije za dodatan rad zbog školskih obaveza. U slobodno vrijeme generalno volim gledati anime. Svako malo igram razne igre s jednim od moja 3 prijatelja. Što se tiče profesionalnih interesa, u budućnosti želim raditi u nekom developing/programming poslu. Plan mi je u budućnosti razvijati vještine programiranja i etičkog hakiranja.” 

 

Luka Miler (18)

“Učenik sam četvrtog razreda smjera tehničar za računalstvo u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek. Jako sam kompetitivan i volim sudjelovati na različitim natjecanjima. Državni sam prvak u natjecanju iz informatike, te višestruki županijski prvak iz natjecanja iz matematike i informatike. Najveća strast su mi matematika, programiranje i računala. Iskusan sam u programskim jezicima C++ i C#. Uz njih vježbam i Python, Javu, JavaScript i Arduino. Volim programerske izazove koji zahtijevaju logičko razmišljanje, upotrebu matematike i razmišljanje „izvan kutije“. Hobiji su mi biciklizam i programiranje. Cilj u životu mi je raditi kao bug bounty hunter ili kao penetration tester.”

 

Josip Ćatić (18)

“Ja sam Josip Ćatić dolazim iz Antunovca. Trenutno pohađam četvrti razred Elektrotehničke i prometne škole Osijek. Cijelo djetinjstvo sam volio računala i videoigre stoga sam upisao smjer tehničar za računalstvo. Zanimalo me kako računalo radi i što se sve krije iza toga. Najviše me zanimalo programiranje i kako se mogu napraviti velike stvari iz apsolutno ničega. Naposljetku sam uvijek htio znati više i što se sve može postići programiranjem. Tako sam naišao na zagonetke i kriptirane podatke. Činilo mi se jako zanimljivo jer od vas zahtijeva da mislite izvan okvira i da pokušavate različite metode i strategije kako biste pronašli onu pravu. Uspjeh ne dolazi odmah i iz prve nego kroz popravljanje i učenje na greškama i zbog toga je ovo natjecanje bilo jako zanimljivo i poučno.”

 

Josip Koprivnjak (16)

“Ja sam Josip Koprivnjak, pohađam Elektrotehničku i prometnu školu Osijek. Bavim se programiranjem od 11 godine i još uvijek me to zanima. Počeo sam s jezikom Java pa se proširio na ostatak jezika poput Assembly, C/C++, Python itd. Radio sam različite projekte poput igrica, umjetne inteligencije, networkinga itdDrago mi je da sam kao dio tima uspio sudjelovati na ovom natjecanju i sretan sam što smo osvojili prvo mjesto.”

 

Top
More in Novosti
HACKNITE.hr

Prvo CTF natjecanje za srednjoškolske timove je završilo! U natjecanju je sudjelovalo 31 srednjoškolski tim iz 16 gradova i 23...

Close