You are here
Home > Novosti > [UPOZORENJE] Euro doček 2023.

[UPOZORENJE] Euro doček 2023.

Nacionalni CERT upozorava na phishing kampanje koje su aktualne uslijed ažuriranja i usklađenosti bankarskih sustava s eurom. Određene bankarske usluge, kao i korištenje bankovnih kartica neće biti funkcionalni u vremenskim periodima između 31. prosinca 2022. i 1. siječnja 2023. godine, što napadači iskorištavaju kao priliku kako bi potencijalne žrtve ostavile svoje osobne podatke te podatke o bankovnim karticama.

U phishing porukama, napadači se predstavljaju u ime banaka, obavještavaju potencijalne žrtve o nedostupnosti kartica te ih navode na “provjeru” podataka o kartici putem phishing poveznica u e-mailu. Takve poruke pisane su s pravopisnim i gramatičkim pogreškama.

Savjetujemo da provjerite obavijesti o nedostupnosti sustava, usluga, kartica i digitalnog bankarstva putem službenih web stranica banaka te ne otvarate sumnjive poveznice i privitke poslane s lažnih adresa elektroničke pošte.

Top
More in Novosti
Hacknite CTF platforma je vani!

Nakon uspješno odigrana tri izdanja Hacknite CTF (eng. Capture the Flag) natjecanja za srednjoškolce, platforma za vježbanje je vani! Prikupili...

Close