You are here
Home > Novosti > Vježba Cyber ​​Europe 2024.

Vježba Cyber ​​Europe 2024.

Sedmo izdanje paneuropske vježbe Cyber ​​Europe održat će se u lipnju 2024.

Scenarij vježbe predviđa stranu silu, političke napetosti i napade na energetski sektor diljem Europske unije, ciljajući digitalnu infrastrukturu i javnu upravu kao sekundarne ciljeve radi povećanja pritiska i poticanja kaosa.

Kontekst – energetski sektor

Kibernetički napadi na energetsku i robnu infrastrukturu u porastu su od 2017. s rekordnim brojem napada u 2022. godini.

Kibernetička sigurnost postala je glavna prijetnja robnim industrijama i tržištima tijekom posljednjeg desetljeća, s hakerima koji žele ukrasti podatke i paralizirati protok resursa. Budući da je energetska infrastruktura ključna za moderna gospodarstva, naftne i plinske tvrtke vrlo su privlačne kibernetičkim kriminalcima. Suočavajući se s ovom rastućom prijetnjom, ključno je za čelnike energetske industrije da poduzmu mjere kako bi se zaštitili od napada koji se razvijaju.

Zato će sedma dvogodišnja paneuropska vježba Cyber ​​Europe biti temeljena na energetskom sektoru!

Scenarij

Energetski sektor, kritična komponenta europskog gospodarstva, postao je glavna meta kibernetičkih prijetnji usred stalnih geopolitičkih napetosti između Europske unije i strane nacije Voltaros.

Europska unija uvelike se oslanja na svoju energetsku infrastrukturu kako bi održala svoj gospodarski rast i stabilnost svojih država članica. Propaganda protiv EU-a je neobuzdana, a postoje sumnje da APT grupe i druge kriminalne skupine surađuju kako bi pomaknule ravnotežu moći prema svojim političkim saveznicima ciljajući kritičnu infrastrukturu.

Raste zabrinutost u vezi s mogućnošću masovnih i destruktivnih napada s ciljem destabilizacije europskog gospodarstva izazivajući domino efekt. Energetski sektor, kao vitalni stup gospodarske stabilnosti Europske unije, na čelu je tih briga. Europska unija i njezine energetske tvrtke moraju ostati na oprezu i unaprijediti svoju kibernetičku poziciju kako bi ublažile potencijalni učinak takvih ciljanih napada.

Više o vježbi saznajte na: https://www.enisa.europa.eu/topics/training-and-exercises/cyber-exercises/cyber-europe-programme/cyber-europe-2024

Kontakt detalji:

Za sva pitanja o vježbi Cyber ​​Europe 2024 obratite se na:

Top
More in Novosti
Anketa: korisničko iskustvo

Dragi naši čitatelji, krećemo u izradu novog web sjedišta, a kako bi ono bilo što bolje želimo čuti i vaše...

Close