You are here
Home > Alati > VTzilla

VTzilla

  • Operativni sustavi: W, M, U, L, O
  • Kategorija: AVI

VirusTotal je web servis koji korisnicima omogućuje besplatno skeniranje sumnjivih datoteka i web stranica (URL-ova) koji pritom koristi nekoliko anti-virusnih skenera od različitih (najpoznatijih) proizvođača. Rezultate skeniranja korisnicima dostavlja na svojoj web stranici odmah nakon skeniranja, uz uvid kako je svaki pojedinačni skener ocijenio datoteku i postotak onih koji su je ocijenili zaraženom.

VTzilla je dodatak (addon) za web preglednik Mozillu Firefox koji pojednostavnjuje proces skeniranja Internet sadržaja putem navedenog web servisa. Omogućuje skeniranje, odnosno slanje sumnjive datoteke na web servis VirusTotala prije nego što je skinemo na računalo. Dodatak se instalira vrlo jednostavno, na isti način kao i svaki drugi dodatak za Mozillu Firefox. Glavni način korištenja dodatka je preko dodatnog gumba koji se pojavi u izborniku kada kliknemo desnim gumbom miša na link koji vodi na datoteku koju želimo ispitati (unutar neke web stranice koju posjećujemo). Osim datoteka, moguće je skenirati i sumnjive URL-ove putem alatne trake koja se instalira unutar Firefoxa. Na isti način moguće je i ispitati MD5 hash datoteke u slučaju da se isti već nalazi u VirusTotalovoj bazi podataka, odnosno ako je netko već ranije skenirao istu datoteku. Alatna traka nudi i mogućnost skeniranja web stranice koju trenutno držimo otvorenu unutar web preglednika.

Top
More in Alati
FUU (Fast Universal Unpacker)

FUU (Faster Universal Unpacker) je grafički alat za Windows operacijski sustav koji omogućuje dekompresiju i dekripciju izvršnih datoteka zaštičenih različitim...

Close