You are here
Home > Arhiva > Napadi na servise za mrežno igranje

Napadi na servise za mrežno igranje

Računalne igre, kao glavna zabava na računalima, uz nas su od samih početaka razvoja informatike, a upravo je svjetska industrija igara ta koja je godinama nametala sve brži i brži razvoj hardvera koji može pratiti zahtjeve sve složenijih igara. Nakon prvih web stranica, koje su po prirodi zapravo bile obične web trgovine, razvile su se platforme za digitalnu distribuciju igara. One korisnicima nude mnogo više mogućnosti od spomenutih klasičnih web stranica za prodaju. Te mogućnosti uključuju: automatsko preuzimanje nadogradnji za igre, društvenu interakciju, spremanje korisničkih postavki i dr.
Nažalost, skupa s velikim mogućnostima i brojem korisnika, dolaze i sigurnosni rizici koji su vrlo slični onima na društvenim mrežama. Zlonamjerni korisnici, odnosno napadači pokušavaju doći do financijske koristi obično krađom korisničkih računa od spomenutih servisa za mrežno igranje. Ti korisnički računi mogu imati popriličnu novčanu vrijednost, posebno kada se uzme u obzir da na njih mogu biti vezani deseci različitih igara.

 

NCERT-PUBDOC-2011-05-326

Top
More in Arhiva
Napadi na servise za mrežno igranje

Računalne igre, kao glavna zabava na računalima, uz nas su od samih početaka razvoja informatike, a upravo je svjetska industrija...

Close