You are here
Home > Novosti > Nacionalni CERT objavio DNSSEC dokument

Nacionalni CERT objavio DNSSEC dokument

Datum objave novosti2017-11-13

Nacionalni CERT, u suradnji s Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, donosi dokument koji je izradio Laboratorij za sustave i signale Zavoda za elektroničke sustave i obradu informacija. U dokumentu se donosi pregled rada IP adresa, DNS-a, sigurnosnih problema vezanih uz DNS te DNSSEC-a, sigurnosne nadogradnja DNS-a čija je svrha upravo sprečavanje bilo kakvog lažiranja DNS odgovora.

Poveznicu do dokumenta prenosimo u nastavku:

http://www.cert.hr/sites/default/files/DNSSEC_0.pdf

ICANN (engl. The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) je nedavno objavio kako će odgoditi promjenu kriptografskih ključeva koji štite sustav domenskih imena DNS (engl. Domain Name System). Sama se promjena trebala odviti 11. listopada ove godine, no pokazalo se kako mnogi pružatelji usluga spajanja na internet i mrežni operateri nisu spremni za promjenu ključa te je najvjerojatnije kako će do promjene kriptografskih ključeva doći u prvoj četvrtini 2018. godine.

Top
More in Novosti
Buduće sigurnosne značajke u pregledniku Google Chrome

Google je objavio da će ugraditi tri nove sigurnosne značajke u svoj popularni web preglednik Chrome. Nove bi značajke trebale...

Close