You are here
Home > Novosti > Aplikacija uTorrent ranjiva na udaljeno izvršavanja programskog koda

Aplikacija uTorrent ranjiva na udaljeno izvršavanja programskog koda

Datum objave novosti2018-02-21

Istražvači tvrtke Google Project Zero upozoravaju na dvije otkrivene ranjivosti udaljenog izvršavanja proizvoljnog programskog koda u popularnoj verziji BitTorrent-ovog klijenta uTorrent. Prema istraživačima, propusti napadačima omogućuju otkrivanje korisničkih informacija ili umetanje zlonamjernog računalog programa (eng. malware) na korisničko računalo.

Ranjivosti su vezane uz probleme uzrokovane web aplikacijama dok obrađuju podatke u Json formatu. Napadačev kod skriva se iza web stranica koje komuniciraju s uTorrent-ovim RPC serverima.

Razvojni tehničar uTorrent aplikacija u tvrtki BitTorrent odgovara da su ranjivosti zakrpane u novim beta verzijama uTorrent Windows aplikacije. Zakrpa će biti puštena u javnost u nadolazećim danima no korisnici ovdje mogu proaktivno sami preuzeti istu.

Nedugo nakon, Bittorent objavljuje i službenu obavijest u kojoj napominju da su problem dijagnosticirali, riješili i da će ovaj tjedan korisnicima aplikacije biti ažurirane.

Top
More in Novosti
HGK predstavlja Vodič ICC-a za informacijsku sigurnost u poslovanju

Hrvatska gospodarska komora i Međunarodna trgovačka komora Hrvatska (ICC Hrvatska) u suradnji s nacionalnim partnerima predstavit će Vodič ICC-a za...

Close