You are here
Home > Novosti > Nova funkcionalnost u Chromeu će upozoravati ako su vaši podaci javno dostupni

Nova funkcionalnost u Chromeu će upozoravati ako su vaši podaci javno dostupni

Datum objave novosti2019-08-23

Google u svoj popularni preglednik Chrome dodaje uslugu koja će korisnicima javljati kada se pokušaju prijaviti na usluge, servise i stranice koje su bile žrtve curenja podataka.

 

Sa sve većim brojem slučajeva curenja podataka i povećanim brojem incidenata u kojima zlonamjerni korisnici iskorištavaju tako pribavljene podatke, javila se i potreba za ovakvim alatom koji će dodatno upozoravati korisnike te tako povećati zaštitu njihovih podataka.

 

Ovakav alat nije novost među preglednicima, a jedan od poznatijih je i Firefox Monitor koji je ugrađen u preglednik Mozilla Firefox, a nastao je kao plod partnerstva između poznate stranice Have I Been Pwned i Mozille.

 

Prateći konkurenciju, sličan je alat izdao i Google, u obliku dodatka za Chrome naziva Password Checkup, koji nakon instalacije upozorava korisnike u slučajevima kompromitacije njihovih korisničkih imena i lozinki.

 

Nakon što je analiza prikupljenih podataka pokazala kako je ovaj alat koristan, Google se odlučio ugraditi ga izravno u preglednik Chrome. Prema dosad pokazanom, korisniku čiji su podaci kompromitirani bi se trebala pokazati obavijest koja će sadržavati informacije o tipu kompromitacije, podacima koji su iscurili te stranicama koje su pogođene.

 

Više pročitajte ovdje.

Top
More in Novosti
PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #71

11. kolovoza 2019. godine Fotoaparat Canon DSLR zaražen ransomwareom „putem zraka“ Ranjivosti protokola za prijenos slike koji se koristi na...

Close