You are here
Home > Novosti > Krađa identiteta djece u SAD-u

Krađa identiteta djece u SAD-u

Izvor: gizmodo.com

Više od milijun djece diljem Sjedinjenih Američkih država žrtve su krađe identiteta. Ovaj podatak iznesen je u izvještaju grupe Javelin Strategy & Research, a posebno je izdvojena činjenica kako se ova skupina često zanemaruje u kontekstu krađe osobnih podataka što otkriva zabrinjavajući trend. Ako u obzir uzmemo i činjenicu kako su djeca, a i njihovi roditelj i manje skloni provjeri povjerljivih podataka djece, izravan pristup djetetu stvara okolinu u kojoj napadači mogu djelovati bez pretjeranog straha da će biti otkriveni.

 

Istraživanje, koje je financirao servis Identity Guard, također pokazuje snažnu vezu između maloljetnika koji su zlostavljani i maloljetnika kojima su ukradeni privatni podaci. Konkretno, devet je puta vjerojatnije da žrtve online nasilja budu i žrtve krađe identiteta. Za razliku od odraslih žrtava od kojih samo 7% osobno poznaje napadača, istraživanje je pokazalo kako gotovo 60% djece poznaje napadače. U trećini svih incidenata koje je promatrala skupina Javelin Strategy & Research odgovoran je obiteljski prijatelj, dok je u 18% slučajeva krađu identiteta izvršio partner roditelja. Također, gotovo dvije trećine žrtava mlađe je od 8 godina.

 

Istraživanje je pokazalo kako je u proteklih godinu dana u 11% kućanstava barem jedno dijete bilo žrtva krađe osobnih podataka te kako napadači posebno agresivno ciljaju osobne podatke maloljetnika. Među kućanstvima koja su obaviještena kako je došlo do curenja podataka, 39% slučajeva na kraju je završilo krađom identiteta maloljetnika. Usporedbe radi, među odraslim samo je 19% obaviještenih postalo žrtvom krađe identiteta.

 

Identifikacija i obrada incidenata koji su vezani uz krađu povjerljivih podataka maloljetnika predstavlja posebno složen problem jer napadači najčešće poznaju žrtvu osobno što ih smješta u bolju poziciju za praćenje i kontrolu kompromitiranih korisničkih računa i podataka. Krađe identiteta dovele su i do financijskih gubitaka od 2,6 milijardi dolara tijekom 2017. godine,, a same obitelji žrtava oštećene su za 540 milijuna američkih dolara.

Top
More in Novosti
PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #2

14. travnja 2018. godine Microsoftov inženjer optužen u slučaju Reventon zlonamjernog ransomware sadržaja Microsoftovom inženjeru prijete optužbe za navodno pomaganje...

Close