You are here
Home > Novosti > Phishing kampanja cilja korisnike American Expressa

Phishing kampanja cilja korisnike American Expressa

Datum objave novosti2018-12-29

Trenutno je aktivna phishing kampanja koja cilja korisnike American Express kreditnih kartica te korisnicima šalje poruke u kojima stoji kako je došlo do problema s njihovom karticom. U poruci se nalazi i poveznica do phishing stranice koja prikupljene podatke šalje napadačima.

 

Portal bleepingcomputer.com navodi kako se za ovu kampanju znalo još u listopadu ove godine, međutim, velik broj različitih poruka je otežavao detaljniju analizu kampanje. Poruke su slane s adresa koje se doimaju kao legitimne adrese American Expressa kao što su AmExpress@amnex.com, AmericanExpress@ampress.com i AmericanExpress@aemail.com.

 

Na phishing stranici se nalazi online forma u kojoj se od korisnika traži da unesu podatke online bankarstva, broj kartice, sigurnosni kod, majčino djevojačko prezime, datum rođenja, ime osnovne škole te PIN.

 

Važno je za napomenuti kako stvarne tvrtke ovakve podatke ne traže u porukama elektroničke pošte, a korisnike se još jednom upozorava da ne otvaraju poveznice s nepoznatih adresa.

Top
More in Novosti
Istraživanje pokazuje kako su neki ljudi podložniji kibernetičkim napadima!

Impulzivna online kupnja, ilegalno preuzimanje glazbe i pretjerano korištenje e-pošte su samo neki od pokazatelja koji ukazuju kako ste rizičniji...

Close