You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #14

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #14

7. srpnja 2018. godine

 

Nova inačica ransomwarea RaRansomware

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novu inačicu ransomwarea RaRansomware koja dodaje nastavak .XVNAW šifriranim datotekama.

 

 

8. srpnja 2018. godine

 

Haker traži 400 američkih dolara za otključavanje podataka hotela

Hotel u Indiji pogođen je ransomwareom koji traži 400 američkih dolara za dešifriranje datoteka.

 

 

9. srpnja 2018. godine

 

Nova .bin inačica ransomwarea Scarab

Sigurnosni stručnjak Amigo-A pronašao je novu inačicu ransomwarea Scarab koja dodaje nastavak .[mrbin775@gmx.de].bin šifriranim datotekama te na računalu korisnika ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva HOW TO RECOVER ENCRYPTED FILES.TXT.

 

Novi ransomware Xorist s jako dugim nastavkom

Sigurnosni stručnjak Amigo-A  pronašao je uzorak ransomwarea Xorist koji šifriranim datotekama dodaje nastavak .DATA_IS_SAFE_YOU_NEED_TO_MAKE_THE_PAYMENT_IN_MAXIM_24_HOURS_OR_ALL_YOUR_FILES_WILL_BE_LOST_FOREVER_PLEASE_BE_REZONABLE_IS_NOT_A_JOKE_TIME_IS_LIMITED.

 

Nova inačica ransomwarea RotorCrypt

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea RotorCrypt koja koristi nastavak !@$#-unlock-email______zepro190@gmail.com______#$!…ES_HELPs.

 

 

 

Otkriven novi ransomware zzz12

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novi ransomware učitan na servis ID Ransomware koji dodaje nastavak  .zzz12 šifriranim datotekama te ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva Notice.txt.

 

Otkriven ransomware Evil Locker

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novi ransomware nazvan Evil Locker učitan na servis ID Ransomware koji dodaje nastavak [evil@cock.lu].EVIL šifriranim datotekama te ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva !_HOW_RECOVERY_FILES_!.txt.

 

 

 

Otkriven ransomware FireEye

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novi ransomware nazvan BlackRansomwareFireeye koji dodaje nastavak .jes šifriranim datotekama te sprema šifrirane datoteke u Base64 formatu.

 

 

 

10. srpnja 2018. godine

 

Cass Regional Medical Center pogođen neidentificiranim ransomwareom

Cass Regional Medical Center, zdravstveni centar iz Missourija, objavio je na svojoj Facebook stranici kako je pogođen neotkrivenim ransomwareom. Incident je pogodio njihov interni komunikacijski sustav kao i sustav za elektroničku dokumentaciju pacijenata.

 

Nova inačica ransomwarea Scarab nazvana Recovery

Sigurnosni stručnjak Amigo-A  pronašao je novu inačicu ransomwarea Scarab koja dodaje nastavak  .BD.Recovery šifriranim datotekama te ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva HOW TO RECOVER FILES.TXT.

 

 

 

Otkriven ransomware Everbe 2.0

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je uzorak ransomwarea nazvanog Everbe 2.0 koji dodaje nastavak .[eV3rbe@rape.lol].eV3rbe šifriranim datotekama. Šifrirane datoteke ne mogu se dešifrirati.

 

Nova inačica ransomwarea Rapid

MalwareHunterTeam pronašao je novu inačicu ransowarea Rapid koja dodaje nastavak .RPD šifriranim datotekama.

 

Nova poljska inačica ransomwarea Jigsaw

Sigurnosni istraživač Michael Gillespie pronašao je novu poljsku inačicu ransomwarea Jigsaw koja dodaje nastavak .##___POLICJA!!!___TEN_PLIK_ZOSTA šifriranim datotekama i koristi sliku u nastavku kao pozadinu.

 

 

 

11. srpnja 2018. godine

 

Nova inačica ransomwarea Bitpaymer

MalwareHunterTeam pronašao je novu inačicu ransomwarea Bitpaymer koja dodaje nastavak .LOCK šifriranim datotekama i na računalu korisnika ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva HOW_TO_DECRYPT.txt.

 

Nova inačica ransomwarea Everbe 2.0

Sigurnosni istraživač Michael Gillespie otkrio je novu inačicu ransomwarea Everbe 2.0 koja se naziva Hyena Locker. Ova inačica dodaje nastavak .[hyena@rape.lol].HYENA šifriranim datotekama te ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva !_HOW_RECOVERY_FILES_!.txt.

 

 

 

12. srpnja 2018. godine

 

Autori ransomwarea CoinVault proveli su dan na sudu u Nizozemskoj

Autori ransomwarea CoinVault proveli su dan na sudu u Nizozemskoj, gdje je njihov slučaj predstavljen pred tročlanim povjerenstvom.

 

 

 

Nova inačica ransomwarea Scarab nazvana .lock

Sigurnosni stručnjak Amigo-A otkrio je novu inačicu ransomwarea Scarab koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .[Filesreturn247@gmx.de].lock.

 

Nova Bitpaymer inačica

Sigurnosni stručnjak Rony otkrio je novu inačicu ransomwarea Bitpaymer koja ostavlja datoteku s porukom za otkupninu koja je nazvana po šifriranim datotekama.

 

Otkriven ransomware XeroWare

MalwareHunterTeam otkrio je novu inačicu ransomwarea HiddenTear nazvanu XeroWare Ransom 1.2 koja dodaje nastavak .XERO šifriranim datotekama.

 

Otkriven ransomware CryptoLite

MalwareHunterTeam otkrio je novi ransomware CryptoLite koja dodaje nastavak .encrypted šifriranim datotekama.

 

 

 

13. srpnja 2018. godine

 

Otkriven ransomware Predator the Chiper

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novi ransomware učitan na servis ID Ransomware nazvan „Predator the Cipher“. Ransomware dodaje nastavak .predator šifriranim datotekama te ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva README.txt.

 

 

 

Novi ransomware u razvoju predstavlja se kao ažuriranje programskog paketa Java

Sigurnosni istraživač Karsten Hahn otkrio je novi ransomware u razvoju koji se lažno predstavlja kao ažuriranje programskog paketa Java. Ovaj ransomware dodaje nastavak .locked šifriranim datotekama.

Top
More in Novosti
Cyberkriminalci su uzeli slobodan dan kako bi mogli gledati Svjetsko prvenstvo

Nema sumnje kako je Svjetsko prvenstvo ostavilo negativan trag na poslovne procese mnogih tvrtki, međutim, mnoge će iznenaditi kako cyberkriminalci...

Close