You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #19

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #19

 

11. kolovoza 2018. godine

Izdana nova inačica ransomwarea Dharma naziva Cmb

U četvrtak je otkrivena nova inačica ransomwarea Dharma koja dodaje nastavak .cmb šifriranim datotekama.

 

 

Otkriven ransomware Golden

Sigurnosni stručnjak Bart otkrio je novi ransomware naziva Golden. Čini se da je ransomware još uvijek u stadiju razvoja te ne šifrira datoteke.

 

 

 

12. kolovoza 2018. godine

Ransomware MAFIA napada korisnike u Južnoj Koreji

Sigurnosni stručnjak Bart napisao je članak o ransomwareu MAFIA:

„Nova obitelj ransomwarea otkrivena je i poslana mi je od strane MalwareHunterTeama, koju ćemo nazvati MAFIA zbog nastavka koji dodaje šifriranim datotekama. Izgleda da ransomware napada korisnike u Južnoj Koreji, te je moguće kako je razvijen barem sa znanjem korejskog jezika.“

 

 

13. kolovoza 2018. godine

Ransomware kao usluga Hermes 2.1 reklamira se na podzemnim forumima

Sigurnosni stručnjak Damian1338 otkrio je kako se ransomware kao usluga (eng. Ransomware as a Service) Hermes 2.1 promovira na podzemnim kriminalnim forumima.

 

 

 

Nova inačica ransomwarea Jobcrypter

MalwareHunterTeam otkrio je novu inačicu ransomwarea JobCrypter koja i dalje napada francuske korisnike, no sada traži 1000 eura.

 

 

15. kolovoza 2018. godine

 

Bivši Microsoftov inženjer dobio je 18 mjeseci zatvora zbog uloge u ransomware kriminalnim aktivnostima

U ponedjeljak, floridski sudac osudio je bivšeg Microsoftovog mrežnog inženjera na 18 mjeseci zatvora zbog uloge u pomaganju pranja novca dobivenog od žrtava ransomwarea Reveton.

 

 

 

Ransomware Princess Evolution je ransomware kao usluga s ugrađenim web sjedištem za plaćanje otkupnine

Nova inačica ransomwarea Princess Locker distribuira se pod imenom Princess Evolution. Kao i njegov prethodnik, Princess Evolution je ransomware kao usluga (eng. Ransomware as a Service) , ili RaaS, koji se promovira na podzemnim kriminalnim forumima.

 

 

 

Novi ransomware SARansom otkriven

MalwareHunterTeam otkrio je novi ransomware u razvoju naziva SARansom. Traži visok broj bitcoina. „Za malu naknadu od 5 bitcoina.“

 

 

 

Kako ručno ukloniti ransomware

U ovom članku od Emsisofta naučit ćete kako ručno ukloniti ransomware.

„To je noćna mora svakog korisnika i administratora: zatekli ste se zaraženi ransomwareom i zurite u poruku na zaslonu koja traži da platite tisuće dolara kako bi Vaše datoteke bile dešifrirane. Što trebate napraviti? Nemojte paničariti. Ransomware vam može predstaviti vremensko ograničenje, no važno je izbjegavati pogrešne korake koji mogu otežati vraćanje Vaših datoteka.“

 

 

Otkriven ransomware Wise

MalwareHunterTeam otkrio je ransomware naziva Wise koji ništa ne šifrira, već briše datoteke.

 

 

 

Novi ransomware s temom FSociety

MalwareHunterTeam otkrio je novi ransomware napravljen na temu FSociety koji dodaje nastavak .ShutUpAndDance šifriranim datotekama.

 

 

 

17. kolovoza 2018. godine

 

Objavljen je niz inačica Jigsaw ransomwarea

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je niz novih inačica Jigsaw ransomwarea objavljenih ovaj tjedan.  Te inačice dodaju nastavke .hacked.by.Snaiparul, .lockedgood, i .pleaseCallQQ. Također je primijetio .fun inačicu koja traži amazon poklon karticu kao otkupninu.

Top
More in Novosti
Savjeti za sigurnost Androida

U današnje vrijeme sve se više koriste mobilni uređaji, skoro svima su dostupni i teško je zamisliti život bez istih....

Close