You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #21

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #21

 

26. kolovoza 2018. godine

 

Otkriven ransomware CreamPie

Sigurnosni stručnjak Jakub Kroustek pronašao je ranasomware za koji se čini da je inačica ransomwarea CreamPie koji je još uvijek u stadiju razvoja. Trenutno ne prikazuje poruku s uputama za otkupninu, ali šifrira datoteke te im dodaje nastavak .[backdata@cock.li].CreamPie.

 

Ransomware „Jeff the Ransomware

Sigurnosni stručnjak Leo otkrio je inačicu ransomwarea „Jeff the Ransomware“. Čini se kako je ransomware u stadiju razvoja jer ne šifrira datoteke.

 

 

27. kolovoza 2018. godine

 

Nova inačica ransomwarea Matrix

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novu inačicu ransomwarea Matrix koja mijenja naziv datoteka u format „[KOK8@protonmail.com].<nasumičan niz znakova>-<nasumičan niz znakova>.KOK8“ te na računalu korisnika ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva #KOK8_README#.rtf.

 

Novi ransomware Cassetto

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie primijetio je šifriranu datoteku učitanu na servis ID Ransomware koja dodaje nastavak .cassetto te ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva IMPORTANT ABOUT DECRYPT.txt.

 

 

 

28. kolovoza 2018. godine

 

Acronware Screenlocker

Sigurnosni stručnjak Leo otkrio je zlonamjerni softver koji zaključava računalo (eng. screenlocker) koji se naziva Acroware Cryptolocker. Ne šifrira datoteke.

 

 

Otkriven ransomware Termite

Sigurnosni stručnjak Ben Hunter otkrio je novi ransomware naziva Termite. Kada šifrira datoteke na računalu dodaje im nastavak  .aaaaaa.

 

 

Nova inačica ransomwarea LockCrypt

MalwareHunterTeam pronašao je novu inačicu ransomwarea LockCrypt koja dodaje nastavak  .BadNews šifriranim datotekama te na računalu korisnika ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva How To Decode Files.hta.

 

 

Ransomware CryptoNar

MalwareHunterTeam otkrio je novu inačicu ransomwarea CrytoJoker naziva CryptoNar koja dodaje nastavak .fully.cryptoNar ili nastavak .partially.cryptoNar šifriranim datotekama te ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva CRYPTONAR RECOVERY INFORMATION.txt. Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie napravio je alat za dešifriranje datoteka šifriranih ovom inačicom.

 

 

 

30. kolovoza 2018. godine

 

Novi ransomware Pico Ransomware

Sigurnosni istraživač S!Ri pronašao je novu inačicu ransomwarea Thanatos nazvanu PICO Ransomware. Ovaj ransomware dodaje nastavak .PICO šifriranim datotekama te na računalu korisnika ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva README.txt.

 

 

 

31. kolovoza 2018. godine

 

Otkriven te ubrzo dešifriran ransomware CryptoNar

Ovaj tjedan otkrivena je nova inačica ransomwarea CryptoJoker naziva CryptoNar. Dobra vijest je da je besplatni alat za dešifriranje brzo izdan tako da žrtve mogu vratiti svoje datoteke bez plaćanja otkupnine.

 

Top
More in Novosti
[UPOZORENJE] PHISHING KAMPANJA

VAŽNO! Zabilježena je phishing kampanja koja zahvaća škole i obrazovne ustanove s ciljem kompromitacije korisničkog računala, a time i krađe povjerljivih...

Close