You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #26

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #26

1. listopada 2018. godine

 

Nova inačica ransomwarea Matrix

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novu inačicu ransomwarea Matrix koja dodaje nastavak .EMAN te na računalu korisnika ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva #README_EMAN#.rtf.

 

Nova inačica ransomwarea Unlock92

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea Unlock92 koja dodaje nastavak  .<nasumičan niz znakova>@LOCKED te ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva <nasumičan niz znakova>.txt.

 

2. listopada 2018. godine

 

Nova inačica ransomwarea Dharma

Sigurnosni stručnjak Jakub Kroustek pronašao je novu inačicu ransomwarea CrySiS/Dharma koja dodaje nastavak .btc te na računalu korisnika ostavlja datoteke s uputama za otkupnina naziva Info.hta i FILES ENCRYPTED.txt.

 

 

3. listopada 2018. godine

 

Hakeri zahtijevaju otkupninu u bitcoinima u kibernetičkom napadu na velike kanadske restorane

„Kanadskoj tvrtki koja je vlasnik većeg broja popularnih lanaca restorana rečeno je da plati otkupninu u bitcoinima kako bi vratila podatke koje su hakeri navodno ukrali.“

 

4. listopada 2018. godine

 

Exploit kit Fallout sada instalira ransomware Kraken Cryptor

Exploit kit Fallout je distribuirao ransomware GandCrab zadnjih nekoliko tjedana, no sada je svoj payload (sadržaj koji distribuira) promijenio u ransomware Kraken Cryptor.

 

 

5. listopada 2018. godine

 

Nova inačica ransomwarea Dharma

Sigurnosni stručnjak Jakub Kroustek otkrio je novu inačicu ransomwarea CrySiS/Dharma koja dodaje nastavak .bgtx te na računalu korisnika ostavlja datoteke s uputama za otkupninu naziva Info.hta i FILES ENCRYPTED.txt.

Top
More in Novosti
Google gasi Google+

Google gasi Google+, svoju društvenu mrežu koja je svjetlo dana ugledala 2011. godine, ali nikada nije ni približno dosegla broj...

Close