You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #34

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #34

Datum objave novosti2018-12-05

25. studenog 2018. godine

 

Otkriven ransomware EnyBeny Nuclear

Sigurnosni stručnjak GrujaRS otkrio je ransomware u razvoju nazvan EnyBeny Nuclear koji pokušava nazivima šifriranih datoteka dodati nastavak .PERSONAL_ID:.Nuclear, ali ne uspijeva zbog neispravnosti koda.

 

 

Nova inačica ransomwarea Dharma naziva myjob

Sigurnosni stručnjak Jakub Kroustek otkrio je inačicu ransomwarea Dharma koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .myjob.

 

 

26. studenog 2018. godine

 

Otkriven ransomware Lucky

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novi ransomware koji preimenuje šifrirane datoteke u „[[email]][original].[random].lucky“ i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva _How_To_Decrypt_My_File_.txt.

 

Otkrivene nove inačice ransomwarea Scarab

Sigurnosni stručnjak Emmanuel_ADC-Soft otkrio je novu inačicu ransomwarea Scarab koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .lolita i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva _How to restore files.TXT te otkrio je još jednu novu inačicu koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .stevenseagal@airmail.cc i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva HOW TO RECOVER ENCRYPTED FILES.TXT.

 

 

 

27. studenog 2018. godine

 

Nova inačica ransomwarea Dharma

Sigurnosni stručnjak Emmanuel_ADC-Soft otkrio je novu inačicu ransomwarea Dharma koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .[cyberwars@qq.com].war i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva FILES ENCRYPTED.txt.

 

 

 

28. studenog 2018. godine

 

Nova inačica ransomwarea Dharma

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novu inačicu ransomwarea Dharma koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .risk.

 

Otkriven ransomware GarrantyDecrypt

MalwareHunterTeam otkrio je ransomware nazvan GarrantyDecrypt koji šifriranim datotekama dodaje nastavak .decryptgarranty i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva #RECOVERY_FILES#.txt.

 

 

Nova inačica ransomwarea Everbe

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novu inačicu ransomwarea Everbe 2.0 koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .[].lightning.

 

Nova inačica ransomwarea Scarab

Sigurnosni stručnjak Emmanuel_ADC-Soft otkrio je još jednu inačicu ransomwarea Scarab koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .online24files@airmail.cc i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva HOW TO RECOVER ENCRYPTED FILES-online24files@airmail.cc.TXT.

 

 

 

29. studenog 2018. godine

 

Ministarstvo pravosuđa SAD-a optužilo je dvojicu iranskih hakera za operaciju ransomwarea SamSam

Ministarstvo pravosuđa SAD-a danas je priopćilo da je istražna porota objavila optužnicu protiv dvojice iranskih hakera za provođenje operacije hakiranja i ucjene nazvanu SamSam.

 

Otkriven ransomware GusCryptor

Sigurnosni stručnjak S!Ri otkrio je ransomware nazvan GusCryptor koji šifriranim datotekama dodaje nastavak .bip. Bitno je napomenuti kako je nastavak .bip također koristila jedna inačica ransomwarea Dharma.

 

 

 

30. studenog 2018. godine

 

Plaćate li ransomware otkupninu? Od sada, to bi moglo kršiti sankcije SAD-a

Razmišljate li o plaćanju ransomware otkupnine? Ako da, možda biste trebali bolje razmisliti prije nego što to učinite jer bi Vas to moglo dovesti u nevolje zbog kršenja sankcija američke vlade.

 

Otkriven ransomware cmdRansomware

Sigurnosni stručnjak Petrovic otkrio je ransomware nazvan cmdRansomware koji za šifriranje koristi batch datoteke i program GPG. Tijekom šifriranja, ovaj ransomware datotekama dodaje nastavak .ransomware i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva cmdRansomware.txt.

 

 

Objavljen program za dešifriranje ransomwarea Stop

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie objavio je besplatan program za dešifriranje ransomwarea Stop koji je primjenjiv na inačice .puma, .pumas i .pumax.

 

 

Novi moskovski sustav žičara zaražen ransomwareom dan nakon otvorenja

Moskva je nedavno otvorila svoj prvi sustav žičara te obećala besplatne vožnje tijekom prvog mjeseca. Nažalost, samo dva dana nakon što je usluga postala dostupna, napadači su navodno hakirali sustav žičara i zarazili ga ransomwareom.

Top
More in Novosti
Netko je hakirao 50 000 pisača kako bi promovirao YouTube kanal PewDiePiea!

Rat za "YouTube kanal s najviše pretplatnika" između korisnika T-Series i PewDiePie je upravo postao mnogo zanimljiviji nakon što je...

Close