You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #45

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #45

Datum objave novosti2019-02-16

9. veljače 2019. godine

 

Novi ransomware FCRYPT

Sigurnosni stručnjak GrujaRS pronašao je novi ransomware pod nazivom FCRYPT koji dodaje nastavak .FCrypt šifriranim datotekama i ostavlja ucjenjivačku poruku pod nazivom #HELP-DECRYPT-FCRYPT1.1#.txt. Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie utvrdio je da se datoteke ipak mogu dešifrirati.

 

 

 

11. veljače 2019. godine

 

Nova inačica ransomwarea Matrix

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea Matrix koja dodaje nastavak .PLANT šifriranim datotekama.

 

Novi ransomware ima problema s pravopisom

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea koji je vjerojatno htio napisati Mercury, ali je ipak dodao .mecury kao nastavak šifriranim datotekama.

 

 

12. veljače 2019. godine

 

Strip „Ransomware Story“

Sigurnosni stručnjaci Christiaan Beek i Hackerstrip surađivali su u izradi stripa o ransomwareu nazvanom „Ransomware Story“.

 

 

13. veljače 2019. godine

 

Novi ransomware Encrypted5

Sigurnosni stručnjak GrujaRS pronašao je novu inačicu ransomwarea koja dodaje nastavak .Encrypted5.

 

 

Nova inačica ransomwarea Matrix

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea Matrix koja dodaje nastavak .PEDANT i ostavlja ucjenjivačku poruku pod nazivom !PEDANT_INFO!.rtf.

 

14. veljače 2019. godine

 

Ransomware napada pružatelje upravljanih usluga (MSP) kako bi masovno zarazio kupce

Isporučitelji ransomwarea počeli su napadati pružatelje upravljanih usluga (engl. Managed Service Providers) s ciljem da jednim napadom zaraze sve njihove klijente. Nedavna izvješća pokazuju da je nekoliko MSP-ova uspješno hakirano, što je za posljedicu imalo i stotine, ako ne i tisuće, klijenata zaraženih ransomwareom GandCrab.

 

Nova inačica ransomwarea Dharma

Sigurnosni stručnjak Jakub Kroustek pronašao je novu inačicu ransomwarea Dharma koji dodaje nastavak .KARLS šifriranim datotekama.

 

Nova inačica ransomwarea Snatch

Sigurnosni stručnjak GrujaRS pronašao je novu inačicu ransomwarea Snatch koja dodaje nastavak .jupstb šifriranim datotekama.

 

Top
More in Novosti
Internetska stranica generira lica nepostojećih ljudi!

Internetska stranica thispersondoesnotexist.com koju je stvorio Philip Wang, razvojni programer u Uber-u, svaki put kada joj korisnik pristupi ili ju...

Close