You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #62

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #62

8. lipnja 2019. godine

 

Novi ransomware STOP Djvu naziva Myskle, odnosno Boston

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je nove inačice ransomwarea STOP Djvu koje dodaju nastavke .myskle, odnosno .boston šifriranim datotekama.

 

Ažuriran program za dešifriranje ransomwarea STOP Djvu

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie ažurirao je svoj alat za dešifriranje ransomwarea STOP Djvu kako bi podržavao offline ključeve za inačicu koja koristi nastavak .heroset.

 

9. lipnja 2019. godine

 

Nova inačica ransomwarea Dharma naziva Zoh

Sigurnosni stručnjak Jakub Kroustek pronašao je novu inačicu ransomwarea Dharma koja dodaje nastavak .zoh šifriranim datotekama.

 

Objavljen ransomware JSWorm 3.1

Sigurnosni stručnjak Amigo-A otkrio je novi ransomware JSWorm 3.1 koji koristi novu ucjenjivačku poruku naziva JSWORM-DECRYPT.hta. I dalje koristi nastavak .jsworm.

 

 

10. lipnja 2019. godine

 

Novi ransomware STOP Djvu naziva Muslat

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea STOP Djvu koja dodaje nastavak .muslat šifriranim datotekama.

 

11. lipnja 2019. godine

 

Banka hrane postala žrtva napada ransomwareom, treba donacije kako bi se oporavila

 

Napadi ransomwareom napadaju sve podjednako i ponekad utječu na rad humanitarnih organizacija koje si ne mogu priuštiti plaćanje otkupnine. Banka hrane Auburn u općini King u Washingtonu postala je žrtva napada ransomwarea GlobeImposter 2.0 koji je šifrirao sva računala na njihovoj mreži.

 

Kako su kibernetički kriminalci regrutirali mlade djevojke u Rumunjskoj

 

„U ovom odlomku iz „Kraljevstva laži“, Kate Fazzini, jedna od bivših rumunjskih hakerica opisuje kako je ušla u posao.“

 

Nova ransomware STOP Djvu naziva Gerosan

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea STOP Djvu koja dodaje nastavak .gerosan šifriranim datotekama.

 

Nova inačica ransomwarea Dharma naziva Html

Sigurnosni stručnjak Jakub Kroustek pronašao je novu inačicu ransomwarea Dharma koja dodaje nastavak .html šifriranim datotekama.

 

Otkriven ransomware Bisquilla

Sigurnosni stručnjak Jack pronašao je ransomware Bisquilla, za koji se čini da je još u razvoju jer ne šifrira datoteke.

 

 

Otkriven ransomware Cephalo

Sigurnosni stručnjak Daniel Gallagher otkrio je ransomware koji se širi putem LNK datoteke koja sadrži PowerShell naredbu.

 

12. lipnja 2019. godine

 

Identifikacija ransomwarea za sposobne analitičare

„Detekcija zlonamjernog softvera jednostavan je da ili ne odgovor na pitanje: je li ova datoteka zlonamjerna? Ili, u slučaju detekcije ransomwarea: je li ova datoteka ransomware? Naspram toga, identifikacija će pružiti odgovor na pitanje: kojoj skupini zlonamjernog softvera ili ransomwarea ovo pripada?“

 

Ransomware danima zaustavlja proizvodnju glavnom proizvođaču zrakoplovnih dijelova

„ASCO, jedan od najvećih svjetskih proizvođača zrakoplovnih dijelova, prestao je s proizvodnjom u tvornicama diljem četiri države zbog napada ransomwareom koji je prijavljen u tvornici u Zaventumu u Belgiji.“

 

Novi ransomware SD 1.1

Novi ransomware naziva SD 1.1 postavljen je na forume stranice BleepingComputer i identificirao ga je sigurnosni stručnjak Amigo-A. Ransomware dodaje nastavak .[Unlock11@protonmail.com].enc.

 

 

13. lipnja 2019. godine

 

Francuske vlasti objavile alat za dešifriranje ransomwarea pyLocky

Francuske vlasti objavile su alat za dešifriranje datoteka šifriranih inačicom 1 i inačicom 2 ransomwarea pyLocky kojima žrtve mogu besplatno dešifrirati datoteke.

 

Novi ransomware STOP Djvu naziva Vesad

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea STOP Djvu koja dodaje nastavak .vesad šifriranim datotekama.

 

Ažuriran program za dešifriranje ransomwarea STOP Djvu

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie ažurirao je svoj alat za dešifriranje ransomwarea STOP Djvu kako bi podržavao offline ključeve za inačice koje koriste nastavke .boston, .muslat, odnosno .gerosan.

 

Nova inačica ransomwarea Dharma naziva Harma

Sigurnosni stručnjak Jakub Kroustek pronašao je novu inačicu ransomwarea Dharma koja dodaje nastavak .harma šifriranim datotekama.

 

Otkriven ransomware Armageddon

Sigurnosni stručnjak S!Ri otkrio je novi ransomware Armagedon. Ovaj ransomware ne šifrira sve datoteke na računalu.

 

 

Novi ransomware Poop?

Sigurnosni stručnjak Petrović pronašao je novi ransomware koji dodaje nastavak .poop šifriranim datotekama. Također je i prilično neugledan.

 

 

14. lipnja 2019. godine

 

Ransomware GandCrab prikriva svoje tragove

Sigurnosni stručnjak CapsLo0ck primijetio je kako su programeri ransomwarea GandCrab zatražili od stranice Exploit.in da obriše njihove objave na njoj.

 

Top
More in Novosti
Predstavljeni rezultati projekta GrowCERT!

      Nacionalni CERT je danas održao završno događanje i predstavio rezultate projekta "GrowCERT - Jačanje kapaciteta Nacionalnog CERT-a...

Close