You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #8

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #8

26. svibnja 2018. godine

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Jigsaw

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespise otkrio je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja Jigsaw kojoj je dodana funkcionalnost komunikacije s kontrolnim poslužiteljem. Jigsaw do sada nije trebao kontrolni poslužitelj za rad.

 

 

27. svibnja 2018. godine

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Dharma

Sigurnosni stručnjak GrujaRS otkrio je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja Dharma koja koristi nastavak .id-%id%[java2018@tuta io].arrow.

 

 

Otkrivena nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Scarab

Sigurnosni stručnjak Amigo-A otkrio je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja Scarab koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .osk te na računalu korisnika ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva HOW TO RECOVER ENCRYPTED FILES.TXT.

 

 

29.svibnja 2018. godine

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja CryptConsole2

Sigurnosni stručnjak Alex Svirid otkrio je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja CryptoConsole2 koja koristi adresu e-pošte zeman@tutanota.de te ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva HOW DECRIPT FILES.hta.

 

 

Zlonamjerni ransomware sadržaj Aurora sada koristi kontrolni poslužitelj

MalwareHunterTeam otkrio je novu inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Aurora/OneKeyLocker koja koristi kontrolni poslužitelj.

 

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja CryptConsole

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja CryptConsole koja koristi adresu e-pošte helps@tutanota.com te se još uvijek može dešifrirati.

 

 

30. svibnja 2018. godine

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Cryptomix aktivno napada korisnike

MalwareHunterTeam otkrio je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja Cryptomix koja dodaje nastavak .BACKUP šifrirani datotekama te koristi promijenjenu adresu e-pošte i promijenjen naziv datoteke s uputama za otkupninu.

 

 

Otkrivena nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Scarab

ID Ransomware otkrio je još jednu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja Scarab koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .REBUS te na računalu korisnika ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva REBUS RECOVERY INFORMATION.TXT.

 

 

Otkriven zlonamjerni ransomware sadržaj Insta

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespise u potrazi je za novim zlonamjernim ransomware sadržajem koji dodaje nastavak .insta šifriranim datotekama te ostavlja datoteku za otkup naziva filesinfo.txt.

 

 

Zlonamjerni Ransomware sadržaj Jigsaw koristi se u tečaju etičkog hakiranja

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespise otkrio je kako se inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Jigsaw koristi u tečaju etičkog hakiranja.

 

 

Otkriven zlonamjerni ransomware sadržaj Pain Locker

MalwareHunterTeam otkrio je novi zlonamjerni ransomware sadržaj koji na računalo korisnika dodaje datoteku s uputama za otkupninu naziva !=How_recovery_files=!.txt te dodaje nastavak .[pain@cock.lu].pain. Ovaj sadržaj je potencijalno inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Everbe.

 

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Everbe

MalwareHunterTeam otkrio je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja Everbe koja koristi nastavak .[embrace@airmail.cc].embrace.

 

 

Novi zlonamjerni ransomware sadržaj LittleFinger

MalwareHunterTeam otkrio je novi zlonamjerni ransomware sadržaj nazvan LittleFinger koji ne dodaje nastavke šifriranim datotekama. Moguće je da zlonamjerni sadržaj još uvijek u fazi razvoja.

 

 

Novi zlonamjerni ransomware sadržaj Cryptgh0st

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je zlonamjerni ransomware sadržaj naziva cryptogh0st koji preimenuje datoteke u  .cryptgh0st te na računalu korisnika ostavlja datoteku za otkupninu naziva READ_TO_DECRYPT.html.

 

 

31. svibnja 2018. godine

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja LockCrypt 2.0

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja LockCrypt 2.0 koja koristi nastavak id-.BI_ID i datoteku s uputama za otkupninu naziva How To Restore Files.txt.

 

 

Otkrivena nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Scarab

ID Ransomware detektirao je još jednu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja  Scarab koja dodaje nastavak .infovip@airmail.cc šifriranim datotekama te na računalu korisnika ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva       HOW TO RECOVER ENCRYPTED FILES-infovip@airmail.cc.TXT.

 

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Stop

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja Stop koja koristi nastavak  .CONTACTUS te datoteku s uputama za otkupninu  nazvanu !!!!RESTORE_FILES!!!.txt.

 

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja BitPaymer

Sigurnosni stručnjak S!Ri otkrio je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja BitPaymer.

 

 

1. lipnja 2018. godine

 

Autor zlonamjernog ransomware sadržaja Sigrun besplatno dešifrira datoteke ruskih žrtava

Autor zlonamjernog ransomware sadržaja Sigrun pruža besplatno dešifriranje datoteka za žrtve iz Rusije, dok traži 2500 američkih dolara plaćenih u kriptovalutama Bitcoin ili Dash za sve ostale korisnike. Nije rijetkost da autori zlonamjernog ransomware sadržaja iz Rusije namjerno izbjegavaju ruske mete te im daju besplatnu podršku u uklanjanju zlonamjernog ransomware sadržaja.

 

 

Otkriven zlonamjerni ransomware sadržaj OpsVenezuela

MalwareHunterTeam pronašao je novi zlonamjerni ransomware sadržaj nazvan OpsVenezuela koji je uglavnom napravljen na osnovi zlonamjernog ransomware sadržaja Hidden Tear uz dio koda iz EDA2. Zanimljivost kod ovog zlonamjernog ransomware sadržaja je što je korištena šifra niz znakova CreatePassword(15) umjesto poziva funkcije za generiranje šifre.

 

Top
More in Novosti
Europol oformio skupinu čiji će primarni zadatak biti borba protiv zlonamjernih korisnika Dark Weba

Europol je ovaj tjedan najavio formiranje posebne "Dark Web" skupine čija će zadaća biti istraga te uklanjanje internetskih "crnih" tržišta...

Close