You are here
Home > Novosti > CroQCI webinar: Kibernetička sigurnost informacijsko-komunikacijskih i mrežnih sustava

CroQCI webinar: Kibernetička sigurnost informacijsko-komunikacijskih i mrežnih sustava

Pozivamo vas na webinar o aktualnim kibernetičkim rizicima i budućim trendovima kroz pregled posebno osjetljivih područja primjene sveprisutnih komunikacija u okruženjima kritične infrastrukture (industrija, promet, zdravstvo, i dr.). i predstavljanje hrvatskog razvojnog projekta u području zaštite komunikacije i kibernetičke sigurnosti u nadolazećoj kvantnoj eri kao što je projekt izgradnje Hrvatske kvantne komunikacijske infrastrukture – CroQCI .

Webinar će se održati 28. veljače 2024. godine u 13 sati u organizaciji CARNET-a, Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Izazovi održavanja kibernetičke sigurnosti informacijsko-komunikacijskih i mrežnih sustava rastu uslijed pojave novih vrsta kibernetičkih ugroza.

Kibernetički napadi mogu dovesti do krađa osobnih, financijskih i poslovnih podataka, računalnih prijevara,  prisluškivanja elektroničkih komunikacija i kibernetičke špijunaže, a posljedice čine veliku štetu za pojedinca i društvo. Novi zahtjevi za unaprjeđenjem tehnologije u području zaštite od kibernetičkih ugroza doveli su do razvoja kvantne kriptografije u svrhu povećanja sigurnosti komunikacije.

Želite li saznati:

  • koji su trenutno aktualni trendovi u području kibernetičke sigurnosti,
  • zašto je dosadašnja kriptografija javnog ključa RSA ugrožena Shorovim algoritmom,
  • što je to kvantna kriptografija i zašto je važna,
  • kakav je njen razvoj i primjena,
  • što je to kvantna distribucija ključeva i koja je njena uloga u zaštiti komunikacije?

Snimku webinara možete pogledati na poveznici: https://connect.srce.hr/pnw0mq42uwj3/

Top
More in Novosti
ECCC Info Day, mogućnosti financiranja u okviru programa Digitalna Europa

22. veljače 2024. godine u Bukureštu, Europski centar za konpetencije za kibernetičku sigurnost organizira događanje na kojem će se raspravljati...

Close