You are here
Home > Novosti > Europska unija će uložiti više od 760 milijuna eura u digitalnu tranziciju i kibernetičku sigurnost

Europska unija će uložiti više od 760 milijuna eura u digitalnu tranziciju i kibernetičku sigurnost

Komisija je usvojila izmjene i dopune programa Digitalna Europa za 2024. godinu, dodijelivši 762,7 milijuna eura za digitalna rješenja u korist građana, javne uprave i poduzeća. Program Digitalna Europa je ključan za provođenje projekata koje države članice ne bi mogle provesti same.

Izmijenjeni glavni dio Programa s proračunom za 2024. od gotovo 549 milijuna eura usredotočit će se na provedbu projekata koji koriste digitalne tehnologije kao što su obrada podataka, oblak i napredne digitalne vještine. Radni program će pokrenuti potporu za neometanu provedbu projekata Digitalnog desetljeća u više zemalja, uključujući prilike za Europske konzorcije digitalne infrastrukture (EDIC). Nove mjere podržat će provedbu Zakona o umjetnoj inteligenciji i razvoj europskog ekosustava umjetne inteligencije, s naglaskom na mala i srednja poduzeća.

Komisija je preostalih 214 milijuna eura za 2024. godinu izdvojila za kibernetičku sigurnost kako bi se povećala kolektivna otpornost EU na prijetnje. Mjere financirane ovim programom provodit će Europski centar kompetencija kibernetičke sigurnosti.

Prvi pozivi za Program bit će objavljeni početkom 2024.

Više informacija pročitajte na:

Radni programi

Kako ostvariti financiranje

Top
More in Novosti
Završio je projekt Cybersecurity Ninja

U sklopu edukativnog Cybersecurity Ninja projekta, provedeno je 10 radionica u 5 hrvatskih gradova, educirane su 384 osobe, osmišljena je...

Close