You are here
Home > Novosti > Hakeri prodaju i online tečajeve za hakiranje

Hakeri prodaju i online tečajeve za hakiranje

Kiberkriminalci koriste Telegram, aplikaciju za šifriranu komunikaciju, kako bi držali online tečajeve za hakiranje, vjeruje agencija za procjenu rizika Digital Shadows.

 

Ruski kriminalci već neko vrijeme preko interneta drže predavanja o tome kako “opelješiti” korisnike i bankarski sektor. Digital Shadows tvrdi da se u posljednjih 12 mjeseci ovakvi tečajevi sve više reklamiraju na Telegramu. Besplatni promo video materijali navode korisnike na kupnju tečaja o hakiranju, kloniranju bankovnih kartica, socijalnom inženjeringu, kreiranju botneta i iskorištavanju ranjivosti. Osim predavanja, održavaju se i webinari, a ne nedostaje ni materijala za čitanje iz kojih polaznici mogu učiti.

 

Na primjer, cijena tečaja “University of Cybersecurity and Anonymity” kojeg instruktor reklamira na promo videu iznosi 1100 dolara u Bitcoinima, a nudi četiri online tečaja, tri instruktora za vježbu te 70 jedinstvenih predavanja u više od 40 dana.

 

“Razvoj online tečaja o kiberkriminalu zabrinjavajući je trend za organizacije, ali i za privatne korisnike, jer sve više amatera lako dolazi do osnovnih znanja iz tog područja. S druge strane, zahvaljujući ovim tečajevima imamo uvid u metode koje se koriste za napad na pojedince i poslovni sektor, i možemo se bolje obraniti” zaključuju sigurnosni stručnjaci.

Top
More in Novosti
PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #19

  11. kolovoza 2018. godine Izdana nova inačica ransomwarea Dharma naziva Cmb U četvrtak je otkrivena nova inačica ransomwarea Dharma...

Close