You are here
Home > Novosti > Otvorene su prijave za Hackultet

Otvorene su prijave za Hackultet

Otvorene su prijave za Hackultet – prvo CTF natjecanje za studente u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER).

Hackultet se provodi u sklopu CARNET-ovog projekta e-Sveučilišta financiranog sredstvima Europske unije iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Cilj natjecanja je podići svijest o važnosti primjene sigurnosnih mjera te izbjegavanju i ispravljanju mogućih sigurnosnih propusta u programskom kôdu, postavkama ili nekoj drugoj komponenti računalnog sustava.

Sudjelovati mogu samo studenti, u timovima od pet članova, koji imaju valjani studentski status u Republici Hrvatskoj i upisani su u tekuću akademsku godinu što dokazuju e-Zapisom o statusu studenta.

Natjecanje je ujedno dio kvalifikacijskog procesa izbora članova nacionalnog tima za European Cyber Security Challenge – ECSC natjecanje. Uvjet za daljnju kvalifikaciju u nacionalni tim i sudjelovanje u ECSC natjecanju je dob studenta – studenti rođeni 1. siječnja 1999. i kasnije.

Za sudjelovanje u Hackultetu potrebno je do 25. travnja 2024. 30. travnja 2024. godine:

  • ispuniti prijavni obrazac za svoj tim (jedan član tima kao prijavitelj navodi sebe i ostale članove tima (ukupno pet osoba)
  • upoznati se s Pravilima natjecanja
  • popuniti sva polja obrasca za prijavu istinitim osobnim i kontakt podacima
  • prihvatiti Pravila postavljanjem kvačice na polje “Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/na s pravilima ovog natjecanja”
  • prihvatiti GDPR suglasnost u prijavnom obrascu

Natjecanje će se provoditi od petka, 3. svibnja 2024. u 20 sati do nedjelje, 5. svibnja 2024. u 20 sati, a pristupiti mu mogu samo članovi prijavljenih timova s dobivenim korisničkim podacima za pristup natjecanju.

Sva dodatna pitanja natjecatelji mogu uputiti na adresu elektroničke pošte ctf@cert[.]hr.

Pravila natjecanja su dostupna na poveznici: Pravila natjecanja Hackultet

Top
More in Novosti
Upozorenje! Facebook prijevara s povratom novca

Upozoravamo građane na prijevaru putem plaćenih oglasa na društvenim mrežama. Prevaranti se predstavljaju kao odvjetnički ured specijaliziran za vraćanje ukradenih...

Close