You are here
Home > Alati > Signal

Signal

  • Operativni sustavi: W, M, L, O
  • Kategorija: CRY

Privatnost komunikacije osnovno je pravo svakog pojedinca. Sve učestalijim korištenjem tehnologije za komunikaciju javlja se i više načina povrede njene privatnosti. Ako se primjerice koristi servis za razmjenu poruka koji te poruke čuva na svojim poslužiteljima u izvornom, nešifriranom obliku, postoji opasnost da će pružatelj usluga nezakonito čitati te poruke ili da će napadač uspješno napasti poslužitelj i doći do sadržaja poruka.

Ti problemi mogu se riješiti šifriranjem poruka korištenjem ključeva koji su dostupni samo na uređajima korisnika. Iako sustavi koji osiguravaju komunikaciju šifriranjem s kraja na kraj postoje već duže vrijeme, oni su do nedavno uglavnom zahtijevali osnovno razumijevanje kriptografije i složene korake prilikom postavljanja. Aplikacija „Signal“ nastala je upravo s idejom da bude jednostavna i time lako dostupna za korištenje najširem krugu korisnika, posebice onima koji nisu upoznati s tehničkom pozadinom kriptografije.

Privitcisignal
Top
More in Alati
Volatility

Sve većom uporabom tehnologije u svakodnevnom životu porasla je i primjena tehnologije u kriminalne svrhe. Tako je stvorena i potreba...

Close