You are here
Home > Novosti > Sigurna taktika za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022.

Sigurna taktika za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022.

Svjetsko nogometno prvenstvo je pred vratima i željno iščekujemo nalete adrenalina kad Vatreni krenu zabijati golove. U svoj toj želji morate biti oprezni da ne nasjednete na zamke koje prevaranti spremaju za ovakve događaje.

Uoči FIFA Svjetskog prvenstva mnoge kompanije organiziraju nagradne igre u kojima dijele ulaznice, a to znaju i prevaranti koji kreiraju lažne nagradne igre, lažne oglase i druge prevare koje se čine kao odlična prilika.

WeLiveSecurity upozorava na sljedeće prevare:

LAŽNE NAGRADNE IGRE

Pravilo je jednostavno. Ako se niste prijavili za sudjelovanje u nagradnoj igri, ne možete osvojiti nagradu!

Prevaranti će pokušati iskoristiti vašu ljubav prema nogometu i želju za gledanjem utakmice uživo kako bi vam ukrali osobne podatke. Za “osvojenu” ulaznicu tražit će vas da unesete svoje osobne podatke, a ponekad i podatke bankovne kartice. Osim ulaznica kao nagrade se pojavljuju i novčani dobici.

Primjer lažne nagradne igre

LAŽNE WEB STRANICE

Prevaranti su spremni napraviti lažnu web stranicu kako bi vas zavarali, a poveznice se šire mailovima, društvenim mrežama, forumima i raznim aplikacijama za dopisivanje. Takve stranice imitiraju legitimne korištenjem istih naziva u domeni, zato obratite pažnju na URL stranice koju posjećujete.

Legitimna stranica ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva izgleda ovako: https://www.qatar2022.qa/, a ako primijetite određena odstupanja postupajte s oprezom!

Primjer lažne stranice koja imitira službenu stranicu FIFA Svjetskog prvenstva 2022.

PREVARE S ULAZNICAMA

Prevaranti su se počeli predstavljati kao predstavnici FIFA-e i nude povoljne ulaznice, a preko društvenih mreža se prodaju ulaznice u fizičkom obliku. Naglašavamo da za Svjetsko prvenstvo u Kataru FIZIČKE ULAZNICE MOŽETE KUPITI SAMO U DOHI KAO LAST-MINUTE, OVER-THE-COUNTER ULAZNICE! Sve ostale ulaznice dostavljaju se posjetiteljima u digitalnom obliku na mobilni uređaj putem službene “FIFA World Cup 2022™ Tickets” aplikacije!

SIGURNA TAKTIKA ZA SVJETSKO PRVENSTVO:

! Ako ne sudjeluješ u nagradnoj igri, ne možeš osvojiti nagradu

! Ne plaćaj za preuzimanje nagrade

! Ne klikaj na sumnjive poveznice i ne preuzimaj sumnjive privitke

! Provjeri URL stranice – pogotovo ako te traži unos osobnih podataka

! Kontroliraj svoje emocije i budi sumnjičav/a na “posebne” ponude

! Ulaznice u fizičkom obliku mogu se kupiti na samo dva mjesta u Dohi kao Last-Minute, Over-the-counter ulaznice

#SurfajSigurnije #PratiIgruSigurnije

Top
More in Novosti
Facebook ima podatke i o osobama koje nisu FB-ovci

Meta Platforms Ireland Limited (Meta), kompanija u čijem vlasništvu su: Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp možda ima vaše ime, kontakt...

Close